Lakeman dagvaart Deutsche Bank om rentederivaten

Bron: RTLZ

Deutsche Bank moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor de schade die klanten van de bank hebben geleden door de aankoop van rentederivaten. Claimorganisatie Swapschade van Pieter Lakeman werkt namens vijf gedupeerden aan een dagvaarding, die medio augustus klaar moet zijn.

Ondernemers gingen bij verschillende banken voor 10 miljard euro het schip in door de ingewikkelde financiële producten. Deutsche Bank weigert zich als enige aan te sluiten bij een compensatieregeling die onlangs door een onafhankelijke commissie werd voorgesteld. De totale claim van Swapschade is voor 2 miljoen tot 5 miljoen euro.

De banken boden mkb’ers een soort verzekering aan die ze moest beschermen tegen de effecten van rentestijgingen. De laatste jaren ging de rente echter vooral sterk omlaag, waardoor ondernemers met hoge kosten werden geconfronteerd.

Swapschade liet eerder al weten geen genoegen te nemen met de compensatieregeling, onder meer omdat de voorgestelde vergoedingen te laag zijn. Lakeman vertegenwoordigt nog 115 andere gedupeerden die hopen op een ruimere vergoeding van de andere betrokken banken: Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS en Van Lanschot.

Lakeman zegt in een toelichting dat gesprekken met Deutsche Bank over compensatie vooralsnog niets opleverden, maar hij staat nog steeds open voor een schikking. ,,Maar wel meer dan 20 procent”, verwijst hij naar de afspraken over kleine ondernemers in de compensatieregeling.

Wilt u de schade op uw renteswaps vergoed krijgen?

Swapschade helpt u met het verkrijgen van schadevergoeding. Swapschade werkt op basis van no cure no pay zodat u alleen bij succes een deel van de ontvangen vergoeding betaalt. U betaalt niets vooruit.

U kunt ons op 3 manieren bereiken:

  1. Door u direct aan te melden.
  2. Door ons contactformulier in te vullen
  3. Onder telefoon nr. 030-6622337